Egy meetup, ahol nincs mellébeszélés, mert minket sem az érdekel! Gyere, dumáljunk közösen, valós példákon keresztül! A meetup-sorozatunk negyedik állomásának alkalmával az SD-WAN hálózatok lesznek terítéken. 

IDŐPONT
2023.03.29., szerda délután, 18 órától (17:30-tól kapunyitás)

HELYSZÍN
GoTo iroda (Budapest, Rákóczi út 1-3, 1088), emellett online is követhetitek eseményünket.
Offline regisztráció
Online regisztráció
Mire számíthatsz?

Kötetlen, laza hangvételű, inspiráló előadások, eszmecserék, kérdezz-felelek, evés-ivás, sörözés

Merülj el velünk az SD-WAN hálózatok gyakorlati világában!

Ma már közhelynek számít, hogy a világban a hálózati eléréssel rendelkező eszközök száma exponenciálisan növekszik. Sokkoló számokat hallunk arról, hogy tíz, húsz vagy ötven év múlva a lakott világ minden négyzetméterére hány „connected” eszköz fog jutni az autónktól, a személyi digitális asszisztensünkön át a smart-hűtőszekrényig. Ha ebbe belegondolunk, akkor gyorsan eljuthatunk addig a kérdésig, hogy vajon ennek a rengeteg eszköznek az eléréséhez szükséges, magát a hálózatot alkotó berendezések száma milyen mértékben növekszik? Lehet-e ezt az ugrásszerűen növekvő globális rendszert a hagyományos módon menedzselni, ráadásul úgy, hogy az egyre fontosabb biztonsági funkciókat is szem előtt tartjuk, nem is beszélve a folyamatos rendelkezésre állásról? Szüksége van-e az elmúlt években sziklaszilárdnak és kiforrottnak megismert hálózati technológiának is egy evolúciós lépésre, hogy felnőjön ehhez a feladathoz? Milyen további változást hozott ebben a tekintetben a cloud világa? Milyen új élményt kap a felhasználó? Hogyan fejlődnek a telekommunikációs szolgáltatók megoldásai és milyen módon változnak a vállalatok hálózati szolgáltatások iránti igényei?  
 
A meetup témája az az evolúció, amely elhozta számunkra a szoftvervezérelt hálózatok világát. A résztvevőket szeretnénk beavatni azokba a válaszokba, amiket ez a technológia képes a fenti kérdésekre adni.

Milyen programok várnak rád?

Az első előadás során megnézzük, hogy miként jutottunk el az SD-WAN-ig, milyen igények és kihívások hívták életre, és miben tér el a korábbi megoldásoktól.
A második előadás a hálózatok kialakításának és üzemeltetésének egyik fontos aspektusáról, a biztonságról fog szólni. A témáról a Cisco és a Telekom szakértői közösen adnak majd elő.
A meetup záróprogramja egy demo, ami során élőben építünk majd ki egy többpontos hálózatot, bemutatva ezzel a technológiában rejlő lehetőségeket. A demo során a hálózaton különböző integrációkat is tesztelünk majd.

HANGULATVIDEÓ EGY KORÁBBI ESEMÉNYÜNKRŐL:

 
 

Naptárbejegyzés

Korábbi eseményeink

Microservice meetup
Kiberbiztonság meetup
Kubernetes meetup